Czas przygotowania: 90 minut

Czas smażenia: 20 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

1 op. naturalnego tofu

sól, pieprz, majeranek

100g pieczarek

50g biały fasoli Jaś

1/4 cebuli

100g passaty pomidorowej

 

 

Wykonanie

 

1. Zalewamy fasolę wodę na noc. Następnego dnia gotujemy ją w tej wodzie do miękkości (ok. 1,5h). Odcedzamy.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Kroimy w kostkę tofu, pieczarki i cebulę. Posypujemy je majerankiem oraz solą i podsmażamy przez ok. 10 min.

4. Dodajemy fasolkę i passatę, po czym gotujemy całość do odparowania większości sosu (ok. 10 min.) i doprawiamy do smaku.

Dawno nie jadłam fasolki po bretońsku, więc postanowiłam ją sobie przygotować, ale bez użycia mięsa.

Tak powstało tofu po bretońsku, czyli wegańska (a równie pyszna) wersja tego dobrze znanego klasyka.

Od razu ostrzegam - jedna taka porcja połączona ze świeżym pieczywem jest tak sycąca,
że będziecie po niej najedzeni naprawdę na dłuugo!

08/03/2022

Tofu po bretońsku

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro