Czas przygotowania: 90 minut
Czas smażenia: 20 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1 op. naturalnego tofu
sól, pieprz, majeranek
100g pieczarek
50g biały fasoli Jaś
1/4 cebuli
100g passaty pomidorowej
Wykonanie
1. Zalewamy fasolę wodę na noc. Następnego dnia gotujemy ją w tej wodzie do miękkości (ok. 1,5h). Odcedzamy.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Kroimy w kostkę tofu, pieczarki i cebulę. Posypujemy je majerankiem oraz solą i podsmażamy przez ok. 10 min.
4. Dodajemy fasolkę i passatę, po czym gotujemy całość do odparowania większości sosu (ok. 10 min.) i doprawiamy do smaku.
Dawno nie jadłam fasolki po bretońsku, więc postanowiłam ją sobie przygotować, ale bez użycia mięsa.
Tak powstało tofu po bretońsku, czyli wegańska (a równie pyszna) wersja tego dobrze znanego klasyka.
Od razu ostrzegam - jedna taka porcja połączona ze świeżym pieczywem jest tak sycąca,
że będziecie po niej najedzeni naprawdę na dłuugo!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro