Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 2 porcje x 4 placuszki
Składniki
150g dyni
100g mąki owsianej
100g jogurtu wysokobiałkowego
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Ścieramy obraną dynię na tarce.
3. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
Jak pewnie wiecie, większość przepisów z wykorzystaniem dyni wymaga jej wcześniejszego upieczenia.
Niestety nie mam ostatnio zbyt dużo czasu na gotowanie, więc postanowiłam udowodnić, że dyni można użyć również w prostych przepisach. Dowodem na to są szybkie placuszki dyniowe.
Kuszą nie tylko smakiem i aromatem, ale też pięknym kolorem :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro