Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 2 porcje x 4 placuszki

 

 

Składniki

 

150g dyni

100g mąki owsianej

100g jogurtu wysokobiałkowego

1 jajko

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Ścieramy obraną dynię na tarce.

3. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

Jak pewnie wiecie, większość przepisów z wykorzystaniem dyni wymaga jej wcześniejszego upieczenia.
Niestety nie mam ostatnio zbyt dużo czasu na gotowanie, więc postanowiłam udowodnić, że dyni można użyć również w prostych przepisach. Dowodem na to są
szybkie placuszki dyniowe.
Kuszą nie tylko smakiem i aromatem, ale też pięknym kolorem :)

02/10/2020

Szybkie placuszki dyniowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro