Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 4 placuszki
Składniki
1/2 op. budyniu cytrynowego (20g)
1 łyżeczka soku z cytryny
10g mąki orkiszowej
białko z 1 dużego jajka (ok. 35g)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy łyżką wszystkie składniki do uzyskania dość rzadkiej masy.
3. Wylewamy porcje ciasta na patelnię tworząc cienkie placuszki.
4. Smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
Placuszki to dla mnie temat rzeka (szczególnie te na słodko :P),
ale szybkie placuszki cytrynowe to u mnie zupełna nowość.
Powstały w dosłownie kilka minut z użyciem dosłownie kilku prostych składników :)
Więc jeśli macie ochotę na wartościową przekąskę na szybko, to ten przepis będzie jak znalazł!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro