Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 4 placuszki

 

 

Składniki

 

1/2 op. budyniu cytrynowego (20g)

1 łyżeczka soku z cytryny

10g mąki orkiszowej

białko z 1 dużego jajka (ok. 35g)

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy łyżką wszystkie składniki do uzyskania dość rzadkiej masy.

3. Wylewamy porcje ciasta na patelnię tworząc cienkie placuszki.

4. Smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

Placuszki to dla mnie temat rzeka (szczególnie te na słodko :P),
ale
szybkie placuszki cytrynowe to u mnie zupełna nowość.

Powstały w dosłownie kilka minut z użyciem dosłownie kilku prostych składników :)

Więc jeśli macie ochotę na wartościową przekąskę na szybko, to ten przepis będzie jak znalazł!

14/06/2021

Szybkie placuszki cytrynowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro