Czas przygotowania: 3 minuty

Czas pieczenia: 3 minuty

Ilość: 1 ciastko

 

 

Składniki

 

10g mąki ryżowej

10g maku

1 jajko

100g skyru

5g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

kilka rodzynek

łyżeczka płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Łączymy łyżką mąkę, jajko, mak, połowę skyru, erytrol i proszek do pieczenia. Przekładamy ciasto do kubka.

2. Ustawiamy moc mikrofalówki na 800W i "pieczemy" ciastko przez 3 min. Gdy wystygnie, dzielimy go na 2 blaty.

3. Smarujemy jeden z nich resztą skyru wymieszaną z pokrojonymi rodzynkami i płatkami migdałów. Nakrywamy krem drugim blatem.

W przedświątecznym ferworze często brakuje nam czasu,
więc przepis na
szybkie ciastko makowe na pewno się Wam spodoba!

W końcu każdy potrzebuje czasem zjeść coś słodkiego,
a realizacja tego pomysłu zajmie Wam (z ręką na sercu) dosłownie kilka minut :)

14/12/2021

Szybkie ciastko makowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro