Czas przygotowania: 3 minuty
Czas pieczenia: 3 minuty
Ilość: 1 ciastko
Składniki
10g mąki ryżowej
10g maku
1 jajko
100g skyru
5g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka rodzynek
łyżeczka płatków migdałów
Wykonanie
1. Łączymy łyżką mąkę, jajko, mak, połowę skyru, erytrol i proszek do pieczenia. Przekładamy ciasto do kubka.
2. Ustawiamy moc mikrofalówki na 800W i "pieczemy" ciastko przez 3 min. Gdy wystygnie, dzielimy go na 2 blaty.
3. Smarujemy jeden z nich resztą skyru wymieszaną z pokrojonymi rodzynkami i płatkami migdałów. Nakrywamy krem drugim blatem.
W przedświątecznym ferworze często brakuje nam czasu,
więc przepis na szybkie ciastko makowe na pewno się Wam spodoba!
W końcu każdy potrzebuje czasem zjeść coś słodkiego,
a realizacja tego pomysłu zajmie Wam (z ręką na sercu) dosłownie kilka minut :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro