Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 3 serniczki

 

 

Składniki

 

250g twarogu sernikowego (u mnie President)

1 duże jajko

20g mąki ziemniaczanej

4 łyżki wody

5g cukru waniliowego

5g erytrolu

1 średnia gruszka (ok. 140g po obraniu)

15g orzechów ziemnych

20g mini mamutków lub innych biszkoptów bez cukru

10g rodzynek

 

 

Wykonanie

 

1. Łączymy w rondelku twaróg, jajko, erytrol, mąkę rozpuszczoną w wodzie, cukier waniliowy i zblendowaną  na gładko gruszkę.

2. Gotujemy całość na małym ogniu przez ok. 10 min. często mieszając.

3. Przekładamy gorącą masę do 3 miseczek i podajemy z rodzynkami, biszkopcikami oraz pokruszonymi orzechami.

Pewnie już zauważyliście, że mam słabość do gotowanych serniczków...
Ale jak tu ich nie lubić, skoro są nieziemsko kremowe i można je szybko przygotować? :P

Nie inaczej jest w przypadku szybkiego serniczka gruszkowego - jest delikatny i pachnie latem,
a do tego ma sporo białka, więc jak na deser, jest również bardzo pożywny :)

01/02/2022

Szybki serniczek gruszkowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro