Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 3 serniczki
Składniki
250g twarogu sernikowego (u mnie President)
1 duże jajko
20g mąki ziemniaczanej
4 łyżki wody
5g cukru waniliowego
5g erytrolu
1 średnia gruszka (ok. 140g po obraniu)
15g orzechów ziemnych
20g mini mamutków lub innych biszkoptów bez cukru
10g rodzynek
Wykonanie
1. Łączymy w rondelku twaróg, jajko, erytrol, mąkę rozpuszczoną w wodzie, cukier waniliowy i zblendowaną na gładko gruszkę.
2. Gotujemy całość na małym ogniu przez ok. 10 min. często mieszając.
3. Przekładamy gorącą masę do 3 miseczek i podajemy z rodzynkami, biszkopcikami oraz pokruszonymi orzechami.
Pewnie już zauważyliście, że mam słabość do gotowanych serniczków...
Ale jak tu ich nie lubić, skoro są nieziemsko kremowe i można je szybko przygotować? :P
Nie inaczej jest w przypadku szybkiego serniczka gruszkowego - jest delikatny i pachnie latem,
a do tego ma sporo białka, więc jak na deser, jest również bardzo pożywny :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro