Czas przygotowania: 8 minut
Czas smażenia: 12 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g fileta z łososia
1 ząbek czosnku
1 łyżka mieszanki włoskich ziół
100g ryżu basmati
Wykonanie
1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię grillową.
3. Kroimy rybę w słupki, nacieramy ją czosnkiem przeciśniętym przez praskę i obtaczamy w ziołach.
4. Smażymy ją na małym ogniu (najlepiej pod przykryciem) przez ok. 12 min., co jakiś czas obracając.
5. Podajemy łososia z ryżem.
Gdy potrzebuję pomysłu na bezmięsny i sycący posiłek, który przygotuję w 20 minut,
najczęściej wybieram szybkiego łososia z grilla. Cały pic polega na tym, żeby nie przesuszyć ryby,
a wtedy wyjdzie Wam nie tylko smaczny, ale i zdrowy obiad.
W końcu łosoś to skarbnica witamin oraz kwasów omega-3, dlatego warto włączać go do swojej diety :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro