Czas przygotowania: 8 minut

Czas smażenia: 12 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g fileta z łososia

1 ząbek czosnku

1 łyżka mieszanki włoskich ziół

100g ryżu basmati

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię grillową.

3. Kroimy rybę w słupki, nacieramy ją czosnkiem przeciśniętym przez praskę i obtaczamy w ziołach.

4. Smażymy ją na małym ogniu (najlepiej pod przykryciem) przez ok. 12 min., co jakiś czas obracając.

5. Podajemy łososia z ryżem.

Gdy potrzebuję pomysłu na bezmięsny i sycący posiłek, który przygotuję w 20 minut,
najczęściej wybieram
szybkiego łososia z grilla. Cały pic polega na tym, żeby nie przesuszyć ryby,
a wtedy wyjdzie Wam nie tylko smaczny, ale i zdrowy obiad.

W końcu łosoś to skarbnica witamin oraz kwasów omega-3, dlatego warto włączać go do swojej diety :)

29/01/2021

Szybki łosoś z grilla

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro