Czas przygotowania: 3 minuty

Czas pieczenia: 3,5 minuty

Ilość: 2 ciastka

 

 

Składniki

 

20g mąki gryczanej

1 jajko

50g skyru

20g szpinaku

1 łyżeczka suszonych pomidorów

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 pomidora

15g szczypiorkowego serka Philadelphia

szczypiorek

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy na gładką masę mąkę, jajko, skyr, szpinak, proszek do pieczenia i zioła. Przekładamy ciasto do kubka.

2. Ustawiamy moc mikrofalówki na 800W i wstawiamy do niej naczynie na 3,5 min.

3. Kroimy ciastko na 3 części i każdą z nich przekładamy serkiem i plastrami pomidora. Posypujemy całość szczypiorkiem.

Ostatnio przeprowadzam czyszczenie zamrażarki i w czasie porządków natrafiłam na szpinak.

A że nie miałam dziś pomysłu na śniadanie, to postanowiłam go wykorzystać do przygotowania
szpinakowego mug cake'a.
Wyszło mi szybkie i aromatyczne ciastko, które w połączeniu z kremowym
serkiem i pomidorem smakowało idealnie - w sam raz na małego głoda :)

16/01/2021

Szpinakowy mug cake

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro