Czas przygotowania: 3 minuty
Czas pieczenia: 3,5 minuty
Ilość: 2 ciastka
Składniki
20g mąki gryczanej
1 jajko
50g skyru
20g szpinaku
1 łyżeczka suszonych pomidorów
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 pomidora
15g szczypiorkowego serka Philadelphia
szczypiorek
Wykonanie
1. Blendujemy na gładką masę mąkę, jajko, skyr, szpinak, proszek do pieczenia i zioła. Przekładamy ciasto do kubka.
2. Ustawiamy moc mikrofalówki na 800W i wstawiamy do niej naczynie na 3,5 min.
3. Kroimy ciastko na 3 części i każdą z nich przekładamy serkiem i plastrami pomidora. Posypujemy całość szczypiorkiem.
Ostatnio przeprowadzam czyszczenie zamrażarki i w czasie porządków natrafiłam na szpinak.
A że nie miałam dziś pomysłu na śniadanie, to postanowiłam go wykorzystać do przygotowania
szpinakowego mug cake'a. Wyszło mi szybkie i aromatyczne ciastko, które w połączeniu z kremowym
serkiem i pomidorem smakowało idealnie - w sam raz na małego głoda :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro