Czas przygotowania: 2 minuty

Czas smażenia: 8 minut

Ilość: 3 placuszki

 

 

Składniki

 

20g mąki pszennej pełnoziarnistej

10g erytrolu

20g szpinaku

1 większe jajko

50g chudego twarogu

50g arbuza

1 łyżeczka płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy szpinak z mąką i jajkiem.

3. Wykładamy masę na patelnię formując łyżką 3 placuszki. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy je pod przykryciem - po 4 min. na każdej ze stron.

5. Blendujemy twaróg z 25g arbuza i dekorujemy placuszki powstałym kremem, pokrojoną w kostkę resztą arbuza i płatkami migdałów.

Jak pewnie dobrze wiecie, uwielbiam przepisy, które są nie tylko pyszne, ale też wyglądają apetycznie.

W ten opis świetnie wpisują się szpinakowe placuszki z kremem arbuzowym.
Zupełnie nieoczywiste połączenie smaków sprawdza się tutaj znakomicie, a do tego cieszy oko.
Taki przepis będzie jak znalazł, gdy będziecie ptrzebowali pomysłu na przekąskę do szkoły/pracy :)

21/07/2022

Szpinakowe placuszki z kremem arbuzowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro