Czas przygotowania: 2 minuty
Czas smażenia: 8 minut
Ilość: 3 placuszki
Składniki
20g mąki pszennej pełnoziarnistej
10g erytrolu
20g szpinaku
1 większe jajko
50g chudego twarogu
50g arbuza
1 łyżeczka płatków migdałów
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy szpinak z mąką i jajkiem.
3. Wykładamy masę na patelnię formując łyżką 3 placuszki. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy je pod przykryciem - po 4 min. na każdej ze stron.
5. Blendujemy twaróg z 25g arbuza i dekorujemy placuszki powstałym kremem, pokrojoną w kostkę resztą arbuza i płatkami migdałów.
Jak pewnie dobrze wiecie, uwielbiam przepisy, które są nie tylko pyszne, ale też wyglądają apetycznie.
W ten opis świetnie wpisują się szpinakowe placuszki z kremem arbuzowym.
Zupełnie nieoczywiste połączenie smaków sprawdza się tutaj znakomicie, a do tego cieszy oko.
Taki przepis będzie jak znalazł, gdy będziecie ptrzebowali pomysłu na przekąskę do szkoły/pracy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro