Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 5 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 6 serniczków

 

 

Składniki

 

250g chudego twarogu bez laktozy

180g jogurtu bez laktozy (u mnie Maluta)

1 op. budyniu waniliowego bez cukru (40g)

20g erytrolu

2 jajka

2 duże słodkie jabłka (ok. 440g po obraniu)

20g płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Ścieramy obrane jabłka na tarce i prażymy w rondelku przez ok. 5 min., a następnie lekko studzimy.

3. Blendujemy twaróg z jogurtem, jajkiem, budyniem i erytrolem. Przekładamy masę do foremek.

4. Wykładamy na nią jabłka i posypujemy płatkami migdałów.

5. Pieczemy serniczki przez ok. 30 min.

 

Rozpoczęliśmy sezon jabłkowy, więc nie mogłabym nie upiec czegoś z jabłkami!

Chcąc jednak przemycić do każdego przepisu maksymalnie dużo białka (no i ze względu na moją miłość
do serników), upiekłam
szarlotkowe serniczki. Przepis składa się z produktów
bez laktozy i glutenu, więc mogą z niego skorzystać również osoby z nietolerancjami pokarmowymi.

22/09/2020

Szarlotkowe serniczki

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro