Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 6 serniczków
Składniki
250g chudego twarogu bez laktozy
180g jogurtu bez laktozy (u mnie Maluta)
1 op. budyniu waniliowego bez cukru (40g)
20g erytrolu
2 jajka
2 duże słodkie jabłka (ok. 440g po obraniu)
20g płatków migdałów
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ścieramy obrane jabłka na tarce i prażymy w rondelku przez ok. 5 min., a następnie lekko studzimy.
3. Blendujemy twaróg z jogurtem, jajkiem, budyniem i erytrolem. Przekładamy masę do foremek.
4. Wykładamy na nią jabłka i posypujemy płatkami migdałów.
5. Pieczemy serniczki przez ok. 30 min.
Rozpoczęliśmy sezon jabłkowy, więc nie mogłabym nie upiec czegoś z jabłkami!
Chcąc jednak przemycić do każdego przepisu maksymalnie dużo białka (no i ze względu na moją miłość
do serników), upiekłam szarlotkowe serniczki. Przepis składa się z produktów
bez laktozy i glutenu, więc mogą z niego skorzystać również osoby z nietolerancjami pokarmowymi.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro