Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 1 porcja x 6 placuszków

 

 

Składniki

 

200g chudego twarogu

1 op. budyniu (u mnie malinowego) bez cukru (40g)

1 jajko

10g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Ubijamy białka na sztywną pianę.

3. Blendujemy pozostałe składniki do uzyskania dość gęstej masy.

4. Dodajemy do niej białka i delikatnie mieszamy łyżką.

5. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

6. Smażymy placuszki w kilku partiach na średnim ogniu - po 5 min. na każdej ze stron.

Kiedy nie mam pomysłu na wartościowy posiłek z dużą ilością białka, wtedy na pomoc przychodzą mi placki
z twarogiem. Tym razem postanowiłam wzbogacić ich smak za pomocą budyniu i powiem Wam, że było to naprawdę dobry pomysł.
Syrniki budyniowe są tak dobre i tak sycące, że po takim deserze nie będziecie już mieli miejsca

na dokładkę. A to wszystko przy użyciu tylko 4 prostych składników!

01/03/2021

Syrniki budyniowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro