Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 1 porcja x 6 placuszków
Składniki
200g chudego twarogu
1 op. budyniu (u mnie malinowego) bez cukru (40g)
1 jajko
10g erytrolu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Ubijamy białka na sztywną pianę.
3. Blendujemy pozostałe składniki do uzyskania dość gęstej masy.
4. Dodajemy do niej białka i delikatnie mieszamy łyżką.
5. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
6. Smażymy placuszki w kilku partiach na średnim ogniu - po 5 min. na każdej ze stron.
Kiedy nie mam pomysłu na wartościowy posiłek z dużą ilością białka, wtedy na pomoc przychodzą mi placki
z twarogiem. Tym razem postanowiłam wzbogacić ich smak za pomocą budyniu i powiem Wam, że było to naprawdę dobry pomysł. Syrniki budyniowe są tak dobre i tak sycące, że po takim deserze nie będziecie już mieli miejsca
na dokładkę. A to wszystko przy użyciu tylko 4 prostych składników!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro