Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 3 porcje x 5 placuszków

 

 

Składniki

 

400g chudego twarogu

90g kaszy manny

2 jajka

15g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Ubijamy białka na sztywną pianę.

3. Blendujemy pozostałe składniki do uzyskania dość gęstej masy.

4. Dodajemy do niej białka i delikatnie mieszamy łyżką.

5. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

6. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 5 min. na każdej ze stron.

Dużo białka, niewiele kalorii i pyszny smak - to wszystkie cechy które mają puszyste
syrniki - placuszki twarogowe.
Ja najbardziej lubię je w wydaniu na słodko, ale równie smaczne są też w wersji wytrawnej.
Świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe (są naprawdę zapychające) lub pożywna przekąska do szkoły/pracy.

30/01/2020

Syrniki - placuszki twarogowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro