Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 3 porcje x 5 placuszków
Składniki
400g chudego twarogu
90g kaszy manny
2 jajka
15g erytrolu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Ubijamy białka na sztywną pianę.
3. Blendujemy pozostałe składniki do uzyskania dość gęstej masy.
4. Dodajemy do niej białka i delikatnie mieszamy łyżką.
5. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
6. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 5 min. na każdej ze stron.
Dużo białka, niewiele kalorii i pyszny smak - to wszystkie cechy które mają puszyste
syrniki - placuszki twarogowe.
Ja najbardziej lubię je w wydaniu na słodko, ale równie smaczne są też w wersji wytrawnej.
Świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe (są naprawdę zapychające) lub pożywna przekąska do szkoły/pracy.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro