Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

140g kapusty pekińskiej

70g ogórka kiszonego

80g pomidora

1/2 czerwonej cebuli

1 łyżeczka octu jabłkowego

1 łyżka oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Kapustę drobno szatkujemy, cebulę tniemy na cienkie pióra, a pomidora i ogórka kroimy w plastry/półplastry.

2. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku przyprawami wymieszanymi z oliwą oraz octem.

Surówka z kapusty pekińskiej to jeden z moich ulubionych obiadowych dodatków.

Ma same zalety: lista składników jest bardzo krótka, jej przygotowanie jest szybkie i banalnie proste,
a do tego świetnie smakuje i ma śmiesznie mało kalorii.

Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis, bo na pewno przyda się Wam na przyszłość :)

07/01/2021

Surówka z kapusty pekińskiej

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro