Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
140g kapusty pekińskiej
70g ogórka kiszonego
80g pomidora
1/2 czerwonej cebuli
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz
Wykonanie
1. Kapustę drobno szatkujemy, cebulę tniemy na cienkie pióra, a pomidora i ogórka kroimy w plastry/półplastry.
2. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku przyprawami wymieszanymi z oliwą oraz octem.
Surówka z kapusty pekińskiej to jeden z moich ulubionych obiadowych dodatków.
Ma same zalety: lista składników jest bardzo krótka, jej przygotowanie jest szybkie i banalnie proste,
a do tego świetnie smakuje i ma śmiesznie mało kalorii.
Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis, bo na pewno przyda się Wam na przyszłość :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro