Czas przygotowania: 25 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

1/2 czerwonej kapusty (ok. 400g)

1 mała cebula

1/2 jabłka (ok. 60g)

2 łyżki octu

1 łyżka oliwy z oliwek

10g erytrolu

pieprz

sól

1l wody

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy wodę w garnku.

2. Szatkujemy kapustę i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy ją, aż będzie prawie miękka (ok. 10 min.). Odcedzamy.

3. D0 kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i starte na tarce jabłko.

4. Polewamy całość octem i oliwą. Doprawiamy do smaku.

5. Odstawiamy do lodówki na ok. 3h.

Czasem nie mam nic przeciwko przepisom, które wymagają ode mnie nieco więcej wysiłku. Korzystając więc
z małej ilości zajęć, postanowiłam zrobić
surówkę z czerwonej kapusty.
Po jej zrobieniu, kuchnia wyglądała jak pobojowisko - wszędzie leżały fioletowe kawałki kapusty. Mimo tej antyreklamy, bardzo polecam ten przepis,
bo zapewniam Was, że po spróbowaniu efektu końcowego, sprzątanie całej kuchni nie będzie Wam przeszkadzało :)

19/03/2020

Surówka z czerwonej kapusty

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro