Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
1/2 czerwonej kapusty (ok. 400g)
1 mała cebula
1/2 jabłka (ok. 60g)
2 łyżki octu
1 łyżka oliwy z oliwek
10g erytrolu
pieprz
sól
1l wody
Wykonanie
1. Gotujemy wodę w garnku.
2. Szatkujemy kapustę i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy ją, aż będzie prawie miękka (ok. 10 min.). Odcedzamy.
3. D0 kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i starte na tarce jabłko.
4. Polewamy całość octem i oliwą. Doprawiamy do smaku.
5. Odstawiamy do lodówki na ok. 3h.
Czasem nie mam nic przeciwko przepisom, które wymagają ode mnie nieco więcej wysiłku. Korzystając więc
z małej ilości zajęć, postanowiłam zrobić surówkę z czerwonej kapusty. Po jej zrobieniu, kuchnia wyglądała jak pobojowisko - wszędzie leżały fioletowe kawałki kapusty. Mimo tej antyreklamy, bardzo polecam ten przepis,
bo zapewniam Was, że po spróbowaniu efektu końcowego, sprzątanie całej kuchni nie będzie Wam przeszkadzało :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro