Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
1 biała rzodkiew średniej wielkości (ok. 250g)
50g jogurtu wysokobiałkowego
sól i pieprz
Wykonanie
1. Obraną rzodkiew ścieramy na tarce, oprószamy solą i po 5 min. odciskamy z niej wodę.
2. Łączymy ją z jogurtem i doprawiamy pieprzem do smaku.
Dawno nie było u mnie przepisu na surówkę, a przecież jest to bardzo ważny element każdego obiadu, który powinien być pełen witamin i mikroelementów. Tak właśnie jest w przypadku banalnie prostej i lekkiej
surówki z białej rzodkwi. Rzodkiewka ta zawiera mnóstwo antyoksydantów i cennych minerałów, a jest zdrowsza od swojej różowej odpowiedniczki, a przy tym równie smaczna i niskokaloryczna, więc warto jej spróbować :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro