Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

1 biała rzodkiew średniej wielkości (ok. 250g)

50g  jogurtu wysokobiałkowego

sól i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Obraną rzodkiew ścieramy na tarce, oprószamy solą i po 5 min. odciskamy z niej wodę.

2. Łączymy ją z jogurtem i doprawiamy pieprzem do smaku.

Dawno nie było u mnie przepisu na surówkę, a przecież jest to bardzo ważny element każdego obiadu, który powinien być pełen witamin i mikroelementów. Tak właśnie jest w przypadku banalnie prostej i lekkiej
surówki z białej rzodkwi. Rzodkiewka ta zawiera mnóstwo antyoksydantów i cennych minerałów, a jest zdrowsza od swojej różowej odpowiedniczki, a przy tym równie smaczna i niskokaloryczna, więc warto jej spróbować :)

28/03/2021

Surówka z białej rzodkwi

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro