Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 2 suflety
Składniki
100g chudego twarogu
100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
1 płaska łyżeczka cynamonu
1/2 jabłka (ok. 70g)
5g płatków migdałów
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy obrane jabłko z twarogiem, jogurtem, jajkiem, i cynamonem na gładką masę.
3. Przelewamy masę do kokilek, posypujemy ją płatkami migdałów i zapiekamy przez 25 min.
Co jakiś czas przygotowuję sobie na śniadanie suflety z twarogiem i różnymi dodatkami,
bo pozwalają mi się nasycić na dłuższy czas i przy okazji mają w sobie dużo białka.
Dzisiaj przygotowałam suflety serowo-jabłkowe. Zbytnio się przy nich nie napracowałam, a mimo to, wyszło całkiem smacznie. Zapach cynamonu unoszący się po całym domu dostałam w gratisie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro