Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 2 suflety

 

 

Składniki

 

100g chudego twarogu

100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

1 płaska łyżeczka cynamonu

1/2 jabłka (ok. 70g)

5g płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy obrane jabłko z twarogiem, jogurtem, jajkiem, i cynamonem na gładką masę.

3. Przelewamy masę do kokilek, posypujemy ją płatkami migdałów i zapiekamy przez 25 min.

Co jakiś czas przygotowuję sobie na śniadanie suflety z twarogiem i różnymi dodatkami,
bo pozwalają mi się nasycić na dłuższy czas i przy okazji mają w sobie dużo białka.
Dzisiaj przygotowałam
suflety serowo-jabłkowe. Zbytnio się przy nich nie napracowałam, a mimo to, wyszło całkiem smacznie. Zapach cynamonu unoszący się po całym domu dostałam w gratisie :)

12/05/2020

Suflet serowo-jabłkowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro