Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

1 mała cukinia (ok. 160g)

1 zabek czosnku

50g lekkiego serka Philadelphia

100g wędzonego łososia

pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię i podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę na serku.

2. Obieramy cukinię i obieraczką kroimy ją w cienkie paski. Potem kroimy paski w cienkie nitki na kształt makaronu. Doprawiamy.

3. Dodajemy cukinię do czosnku z serkiem i dusimy przez 5 min. na średnim ogniu (aby cukinia tylko lekko zwiędła).

4. Dzielimy "spaghetti" na 2 części i podajemy z łososiem.

Bardzo lubię cukinię, która jest nie tylko zdrowa, ale też niskokaloryczna.
Sprawdziłam więc przepis na
spaghetti z cukinii z wędzonym łososiem.
Dzięki temu, miałam wyjątkowo udany podwieczorek :) Co prawda, nie mam specjalnej temperówki do warzyw
(i chyba muszę to przemyśleć...), ale nawet bez niej poradziłam sobie całkiem nieźle.

06/04/2020

Spaghetti z cukinii z wędzonym łososiem

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro