Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
1 mała cukinia (ok. 160g)
1 zabek czosnku
50g lekkiego serka Philadelphia
100g wędzonego łososia
pieprz
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię i podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę na serku.
2. Obieramy cukinię i obieraczką kroimy ją w cienkie paski. Potem kroimy paski w cienkie nitki na kształt makaronu. Doprawiamy.
3. Dodajemy cukinię do czosnku z serkiem i dusimy przez 5 min. na średnim ogniu (aby cukinia tylko lekko zwiędła).
4. Dzielimy "spaghetti" na 2 części i podajemy z łososiem.
Bardzo lubię cukinię, która jest nie tylko zdrowa, ale też niskokaloryczna.
Sprawdziłam więc przepis na spaghetti z cukinii z wędzonym łososiem.
Dzięki temu, miałam wyjątkowo udany podwieczorek :) Co prawda, nie mam specjalnej temperówki do warzyw
(i chyba muszę to przemyśleć...), ale nawet bez niej poradziłam sobie całkiem nieźle.
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro