Czas przygotowania: 15 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g mielonej wołowiny (u mnie z polędwicy)

1 cebula cukrowa

1 ząbek czosnku

100g passaty pomidorowej

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka oregano

60g mozzarelli (najlepiej twardej)

50g makaronu spaghetii z mąki durum

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy na bok.

3. Ścieramy mozzarellę na tarce.

4. Kroimy cebulę w drobną kostkę i mieszamy ją z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Podsmażamy na patelni (ok. 2-3 min.).

5. Dodajemy mięso i czekamy, aż zmieni kolor (ok. 7 min.). Pilnujemy, aby podzieliło się na malutkie kawałki.

6. Zalewamy je passatą i dodajemy zioła. Całość gotujemy pod przykryciem jeszcze przez 5 min.

7. Wykładamy na talerz porcję makaronu, na nią kładziemy mięso i posypujemy całość mozzarellą.

Jedząc ogromne ilości mięsa z kurczaka, czasem człowiek ma chęć na jakąś odmianę. W takim wypadku oczywistym wyborem jest wołowina - ma wyrazisty smak oraz mnóstwo kreatyny i cennych mikroelementów, które są niezbędne do budowania masy mięśniowej. Z racji tego, że nie miałam zbyt dużo czasu na przygotowanie obiadu, postawiłam
na proste
wołowe spaghetti bolognese. Wyszło pysznie:)

01/02/2020

Spaghetti bolognese

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro