Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g mielonej wołowiny (u mnie z polędwicy)
1 cebula cukrowa
1 ząbek czosnku
100g passaty pomidorowej
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
60g mozzarelli (najlepiej twardej)
50g makaronu spaghetii z mąki durum
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy na bok.
3. Ścieramy mozzarellę na tarce.
4. Kroimy cebulę w drobną kostkę i mieszamy ją z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Podsmażamy na patelni (ok. 2-3 min.).
5. Dodajemy mięso i czekamy, aż zmieni kolor (ok. 7 min.). Pilnujemy, aby podzieliło się na malutkie kawałki.
6. Zalewamy je passatą i dodajemy zioła. Całość gotujemy pod przykryciem jeszcze przez 5 min.
7. Wykładamy na talerz porcję makaronu, na nią kładziemy mięso i posypujemy całość mozzarellą.
Jedząc ogromne ilości mięsa z kurczaka, czasem człowiek ma chęć na jakąś odmianę. W takim wypadku oczywistym wyborem jest wołowina - ma wyrazisty smak oraz mnóstwo kreatyny i cennych mikroelementów, które są niezbędne do budowania masy mięśniowej. Z racji tego, że nie miałam zbyt dużo czasu na przygotowanie obiadu, postawiłam
na proste wołowe spaghetti bolognese. Wyszło pysznie:)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro