Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 17 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g filetu z łososia

1/2 czerwonej cebuli

3 ząbki czosnku

1 łyżeczka pieprzu ziołowego

sól himalajska

120g kaszy bulgur

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C (termoobieg).

2. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy na bok.

3. Zdejmujemy skórę z ryby. Kroimy ją na mniejsze kawałki i nacieramy solą oraz pieprzem. Układamy w rękawie.*

4. Kroimy cebulę i czosnek w plastry. Układamy je na wierzchu ryby.

5. Zamykamy szczelnie rękaw i pieczemy przez 17 min.**

 

*Kawałki ryby mogą się dotykać, ale nie mogą leżeć jeden na drugim.

**Ważne, aby nie przekroczyć tego czasu, bo wtedy ryba będzie bardziej sucha.

15/05/2020

Soczysty łosoś z rękawa

Już kilka razy pisałam Wam o łososiu, ale powtórzę po raz kolejny - łosoś jest tłusty,
ale takiego tłuszczu nie powinniśmy się bać! Dlatego śmiało wypróbujcie przepis na
łososia z rękawa.
Po zapakowaniu ryby i dodatków do rękawa, zostanie Wam tylko włączenie piekarnika i ugotowanie kaszy,
więc niewielkim nakładem pracy możecie wyczarować prawdziwe cudo!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro