Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g polędwicy z łososia

sól ziołowa

15g masła

kilka gałązek świeżej bazylii

400g ziemniaków

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (termoobieg).

2. Obieramy ziemniaki, kroimy na ćwiartki i gotujemy na parze. Odstawiamy na bok.

3. Nacieramy kawałki ryby przyprawami i układamy je na prostokątach papieru do pieczenia.

4. Kładziemy na łososiu wiórki masła i bazylię, po czym przykrywamy je papierem tworząc "cukierki".

5. Zapiekamy papiloty przez ok. 20 min., po czym podajemy rybę z ziemniakami.

Soczysty łosoś w papilotach to danie, które niewątpliwie mnie zaskoczyło.

Nie myślałam, że przygotuję je tak szybko i przyjemnie. Nie sądziłam też, że z kilku składników można
upichcić coś aż tak dobrego. I - co najważniejsze - nie wiedziałam, że łosoś może wyjść aż tak soczysty.

Jeśli więc jeszcze nigdy nie przygotowywaliście ryby w taki sposób, to koniecznie musicie spróbować!

18/03/2022

Soczysty łosoś w papilotach

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro