Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g polędwicy z łososia
sól ziołowa
15g masła
kilka gałązek świeżej bazylii
400g ziemniaków
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (termoobieg).
2. Obieramy ziemniaki, kroimy na ćwiartki i gotujemy na parze. Odstawiamy na bok.
3. Nacieramy kawałki ryby przyprawami i układamy je na prostokątach papieru do pieczenia.
4. Kładziemy na łososiu wiórki masła i bazylię, po czym przykrywamy je papierem tworząc "cukierki".
5. Zapiekamy papiloty przez ok. 20 min., po czym podajemy rybę z ziemniakami.
Soczysty łosoś w papilotach to danie, które niewątpliwie mnie zaskoczyło.
Nie myślałam, że przygotuję je tak szybko i przyjemnie. Nie sądziłam też, że z kilku składników można
upichcić coś aż tak dobrego. I - co najważniejsze - nie wiedziałam, że łosoś może wyjść aż tak soczysty.
Jeśli więc jeszcze nigdy nie przygotowywaliście ryby w taki sposób, to koniecznie musicie spróbować!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro