Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 35 minut

Ilość: 8 babeczek

 

 

Składniki

 

40g wiórków kokosowych

20g mąki kokosowej

20g erytrolu

180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy razem wszystkie składniki i przelewamy do foremek.

3. Pieczemy przez 35 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.

Czasem jest tak, że muffinki świeżo po upieczeniu są mięciutkie i wilgotne, ale gdy wystygną robią się suche. 

Udało mi się jednak w końcu przygotować soczyste babeczki kokosowe,
które nie dość, że są pyszne, to na zimno są nadal wilgotne i to nie za sprawą oleju, ale wysokobiałkowego jogurtu.

Świetnie sprawdzą się więc jako niskokaloryczny deser, który rozpieści Wasze podniebienia :)

07/07/2020

Soczyste babeczki kokosowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro