Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Ilość: 8 babeczek
Składniki
40g wiórków kokosowych
20g mąki kokosowej
20g erytrolu
180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy razem wszystkie składniki i przelewamy do foremek.
3. Pieczemy przez 35 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Czasem jest tak, że muffinki świeżo po upieczeniu są mięciutkie i wilgotne, ale gdy wystygną robią się suche.
Udało mi się jednak w końcu przygotować soczyste babeczki kokosowe,
które nie dość, że są pyszne, to na zimno są nadal wilgotne i to nie za sprawą oleju, ale wysokobiałkowego jogurtu.
Świetnie sprawdzą się więc jako niskokaloryczny deser, który rozpieści Wasze podniebienia :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro