Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
30g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne)
150g wrzątku
5g wiórków kokosowych
5g płatków migdałów
10g orzechów nerkowca
180g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
Wykonanie
1. Zalewamy płatki wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut, aby napęczniały.
2. Łączymy płatki z wiórkami, płatkami migdałów i posiekanymi orzechami.
3. Podsmażamy całość przez 5 min. na rozgrzanej teflonowej patelni.
4. Podajemy owsiankę z jogurtem.
Pieczoną owsiankę dobrze znam i lubię - w końcu często gości na moim śniadaniu :)
Ale przepis na smażoną owsiankę naprawdę mnie zaskoczył.
Jest to świetna alternatywa dla zwykłych płatków owsianych, które z czasem każdemu muszą się znudzić. Podajemy ją prosto z patelni, więc jest to nie lada gratka dla fanów śniadań na ciepło (czyli dla mnie:)).
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro