Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

30g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne)

150g wrzątku

5g wiórków kokosowych

5g płatków migdałów

10g orzechów nerkowca

180g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

 

 

Wykonanie

 

1. Zalewamy płatki wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut, aby napęczniały.

2. Łączymy płatki z wiórkami, płatkami migdałów i posiekanymi orzechami.

3. Podsmażamy całość przez 5 min. na rozgrzanej teflonowej patelni.

4. Podajemy owsiankę z jogurtem.

16/07/2020

Smażona owsianka

Pieczoną owsiankę dobrze znam i lubię - w końcu często gości na moim śniadaniu :)

Ale przepis na smażoną owsiankę naprawdę mnie zaskoczył.
Jest to świetna alternatywa dla zwykłych płatków owsianych, które z czasem każdemu muszą się znudzić. Podajemy ją prosto z patelni, więc jest to nie lada gratka dla fanów śniadań na ciepło (czyli dla mnie:)).

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro