Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 12 bułeczek
Składniki
400g wysokobiałkowego serka wiejskiego
1 jajko
100g erytrolu
300g mąki ryżowej
60g odżywki białkowej (u mnie biała czekolada z maliną)
1 op. budyniu waniliowego bez cukru (40g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Belndujemy serki z jajkiem, erytrolem i proszkiem do pieczenia.
3. Zagniatamy powstałą masę z mąką, proszkiem budyniowym i odżywką białkową tworząc lepkie ciasto.
4. Formujemy 12 lekko spłaszczonych bułeczek.
4. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy je przez ok. 25 min.
Przepis na słodkie bułeczki wysokobiałkowe bardzo mnie zaskoczył. Początkowo miały mi wyjść oponki,
potem pączki, a stanęło na bułkach :P Ale wcale nie narzekam, bo by efekt końcowy jest smaczny i pełny białka! Bułeczki świetnie sprawdzą się jako wartościowa słodka przekąska, ale też baza do kanapek na słodko
- do wyboru, do koloru :)
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro