Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 15 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

20g mąki owsianej

1 jajko

5g cukru waniliowego

50g mleka (u mnie 0,5%)

1/2 (75g) skyru (u mnie skyr malinowy z Lidla 0% tłuszczu)

50g świeżych malin

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy żółtko z cukrem i mlekiem. Delikatnie mieszamy z ubitą na sztywno pianą z białka.

3. Przekładamy masę do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 15 min.

4. Po wystudzeniu dekorujemy omleta skyrem i malinami.

Mięciutki i wilgotny - to główne zalety słodkiego omleta biszkoptowego.

Do jego przygotowania wystarczy Wam piekarnik i kilka podstawowych składników.

Dodatkowo, użyłam tutaj owocowego skyru i świeżych malin.
I tak się teraz zastanawiam, czy to bardziej omlet, czy deser? :)

25/03/2020

Słodki omlet biszkoptowy

Mięciutki i wilgotny - to główne zalety słodkiego omleta biszkoptowego.

Do jego przygotowania wystarczy Wam piekarnik i kilka podstawowych składników.

Dodatkowo, użyłam tutaj owocowego skyru i świeżych malin.
I tak się teraz zastanawiam, czy to bardziej omlet, czy deser? :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro