Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
20g mąki owsianej
1 jajko
5g cukru waniliowego
50g mleka (u mnie 0,5%)
1/2 (75g) skyru (u mnie skyr malinowy z Lidla 0% tłuszczu)
50g świeżych malin
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy żółtko z cukrem i mlekiem. Delikatnie mieszamy z ubitą na sztywno pianą z białka.
3. Przekładamy masę do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 15 min.
4. Po wystudzeniu dekorujemy omleta skyrem i malinami.
Mięciutki i wilgotny - to główne zalety słodkiego omleta biszkoptowego.
Do jego przygotowania wystarczy Wam piekarnik i kilka podstawowych składników.
Dodatkowo, użyłam tutaj owocowego skyru i świeżych malin.
I tak się teraz zastanawiam, czy to bardziej omlet, czy deser? :)
Mięciutki i wilgotny - to główne zalety słodkiego omleta biszkoptowego.
Do jego przygotowania wystarczy Wam piekarnik i kilka podstawowych składników.
Dodatkowo, użyłam tutaj owocowego skyru i świeżych malin.
I tak się teraz zastanawiam, czy to bardziej omlet, czy deser? :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro