Czas przygotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 4 skyrniczki
Składniki
300g skyru
10g żelatyny
5 łyżek wrzątku
20g erytrolu
20g masła orzechowego
150g truskawek
Wykonanie
1. Rozrabiamy żelatynę we wrzątku i odstawiamy ją do przestygnięcia.
2. Blendujemy skyr z masłem orzechowym i erytrolem. Na koniec mieszamy całość z 2/3 żelatyny.
3. Przelewamy masę serową do kubeczków i wstawiamy je do lodówki na 1h.
4. Po tym czasie, blendujemy truskawki z pozostałą żelatyną i wylewamy mus na warstwę serową.
5. Chłodzimy skyrniczki przez kolejną godzinę.
Jeśli jesteście fanami zimnych mini deserów,
to skyrniczki orzechowo-truskawkowe na pewno przypadną Wam do gustu!
Będą jak wybawienie w upalne dni, a to wszystko bez grama cukru i przy użyciu tylko kilku składników.
I jak tu nie lubić takich deserków? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro