Czas przygotowania: 10 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: 4 skyrniczki

 

 

Składniki

 

300g skyru

10g żelatyny

5 łyżek wrzątku

20g erytrolu

20g masła orzechowego

150g truskawek

 

 

Wykonanie

 

1. Rozrabiamy żelatynę we wrzątku i odstawiamy ją do przestygnięcia.

2. Blendujemy skyr z masłem orzechowym i erytrolem. Na koniec mieszamy całość z 2/3 żelatyny.

3. Przelewamy masę serową do kubeczków i wstawiamy je do lodówki na 1h.

4. Po tym czasie, blendujemy truskawki z pozostałą żelatyną i wylewamy mus na warstwę serową.

5. Chłodzimy skyrniczki przez kolejną godzinę.

Jeśli jesteście fanami zimnych mini deserów,

to skyrniczki orzechowo-truskawkowe na pewno przypadną Wam do gustu!

Będą jak wybawienie w upalne dni, a to wszystko bez grama cukru i przy użyciu tylko kilku składników.

I jak tu nie lubić takich deserków? :)

13/05/2023

Skyrniczki orzechowo-truskawkowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro