Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 2 porcje x 3 kotlety

 

 

Składniki

 

300g fileta z łososia

1 ząbek czosnku

2 jajka

60g płatków owsianych zmielonych na mąkę

szczypiorek

sól i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Siekamy łososia w drobną kosteczkę.

2. Rozgrzewamy dużą teflonową patelnię.

3. Łączymy rybę z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mąką, drobno poszatkowanym szczypiorkiem i doprawiamy.

4. Nabieramy łyżką porcje powstałej masy, formujemy na patelni 6 kotletów i przykrywamy patelnię pokrywką.

5. Smażymy kotlety na małym ogniu przez ok. 7,5 min. na każdej ze stron.

Gdybym wiedziała, że siekane kotlety z łososia są tak dobre, przygotowałbym je dużo wcześniej!

To pyszny pomysł na wartościowy posiłek - w końcu porcja ryby połączona z jajkiem
i płatkami owsianymi już nawet brzmi zdrowo, prawda? :)
Przepis jest prosty, szybki i przyjemy, więc na bezmięsny obiad będzie jak znalazł!

29/03/2021

Siekane kotlety z łososia

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro