Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 2 porcje x 3 kotlety
Składniki
300g fileta z łososia
1 ząbek czosnku
2 jajka
60g płatków owsianych zmielonych na mąkę
szczypiorek
sól i pieprz
Wykonanie
1. Siekamy łososia w drobną kosteczkę.
2. Rozgrzewamy dużą teflonową patelnię.
3. Łączymy rybę z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mąką, drobno poszatkowanym szczypiorkiem i doprawiamy.
4. Nabieramy łyżką porcje powstałej masy, formujemy na patelni 6 kotletów i przykrywamy patelnię pokrywką.
5. Smażymy kotlety na małym ogniu przez ok. 7,5 min. na każdej ze stron.
Gdybym wiedziała, że siekane kotlety z łososia są tak dobre, przygotowałbym je dużo wcześniej!
To pyszny pomysł na wartościowy posiłek - w końcu porcja ryby połączona z jajkiem
i płatkami owsianymi już nawet brzmi zdrowo, prawda? :)
Przepis jest prosty, szybki i przyjemy, więc na bezmięsny obiad będzie jak znalazł!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro