Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
1 jajko
białko z 2 jaj
20g budyniu waniliowego bez cukru
15g erytrolu
kilka truskawek
kawałek rabarbaru
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy łyżką jajko, białka, proszek budyniowy i erytrol.
3. Wylewamy masę na patelnię, po czym dekorujemy ją cienkimi plastrami rabarbaru oraz truskawek.
4. Przykrywamy całość pokrywką i zmniejszamy ogień.
5. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez kilka minut.
Dotąd uważał rabarbar za idealny dodatek jedynie do letniego kompotu lub ciasta.
Przekonałam się jednak, że świetnie pasuje również do innych kulinarnych pomysłów
- np. sezonowego omleta z rabarbarem i truskawką. Pomysł jest banalnie prosty,
a smakuje pysznie - w sam raz na szybką i wartościową przekąskę!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro