Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

1 jajko

białko z 2 jaj

20g budyniu waniliowego bez cukru

15g erytrolu

kilka truskawek

kawałek rabarbaru

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy łyżką jajko, białka, proszek budyniowy i erytrol.

3. Wylewamy masę na patelnię, po czym dekorujemy ją cienkimi plastrami rabarbaru oraz truskawek.

4. Przykrywamy całość pokrywką i zmniejszamy ogień.

5. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez kilka minut.

Dotąd uważał rabarbar za idealny dodatek jedynie do letniego kompotu lub ciasta.

Przekonałam się jednak, że świetnie pasuje również do innych kulinarnych pomysłów
- np.
sezonowego omleta z rabarbarem i truskawką. Pomysł jest banalnie prosty,
a smakuje pysznie - w sam raz na szybką i wartościową przekąskę!

26/06/2022

Sezonowy omlet z rabarbarem i truskawką

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro