Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
20g mąki orkiszowej
1 jajko
5g pasty tahini
5g sezamu
200g mleka (u mnie 0,5%)
5g erytrolu
Wykonanie
1. Zagotowujemy mleko w rondelku.
2. W międzyczasie, mieszamy pozostałe składniki łyżką (lub blenderem) do uzyskania dość gęstej masy.
3. Gdy mleko zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wykładamy łyżeczką porcje ciasta.
4. Gotujemy kluseczki przez ok. 5 min. (do wypłynięcia).
Uwielbiam zupy mleczne, ale że nie lubię monotonii,
to częste jedzenie klasycznych klusek na mleku zdecydowanie nie jest dla mnie.
Ostatnio wpadłam na pomysł ciekawej kluskowej wariacji i przygotowałam sezamowe kluski lane.
Były ciekawe w smaku i sycące, czyli na lekkie śniadanie w sam raz! :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro