Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

20g mąki orkiszowej

1 jajko

5g pasty tahini

5g sezamu

200g mleka (u mnie 0,5%)

5g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Zagotowujemy mleko w rondelku.

2. W międzyczasie, mieszamy pozostałe składniki łyżką (lub blenderem) do uzyskania dość gęstej masy.

3. Gdy mleko zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wykładamy łyżeczką porcje ciasta.

4. Gotujemy kluseczki przez ok. 5 min. (do wypłynięcia).

31/05/2021

Sezamowe kluski lane

Uwielbiam zupy mleczne, ale że nie lubię monotonii,
to częste jedzenie klasycznych klusek na mleku zdecydowanie nie jest dla mnie.
Ostatnio wpadłam na pomysł ciekawej kluskowej wariacji  i przygotowałam
sezamowe kluski lane.

Były ciekawe w smaku i sycące, czyli na lekkie śniadanie w sam raz!  :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro