Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 30 minut
Ilość: patelnia o średnicy 20 cm (8 kawałków)
Składniki
2 jajka
50g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
120g skyru
70g mąki pszennej tortowej
70g mąki pszennej pełnoziarnistej
kilka kropel aromatu waniliowego
10g oleju kokosowego
100g chudego twarogu
50g obranego jabłka
5g cukru waniliowego
Wykonanie
1. Rozgniatamy widelcem twaróg, a następnie łączymy go z cukrem waniliowym i drobno startym jabłkiem.
2. Ubijamy jajka na puszysto, po czym miksujemy je z erytrolem, skyrem, proszkiem do pieczenia, obiema mąkami, aromatem i olejem.
3. Przekładamy ciasto na natłuszczoną i rozgrzaną patelnię o średnicy 20cm. Wyrównujemy je i pokrywamy serkiem jabłkowym.
4. Smażymy ciasto na małym ogniu przez ok. 30 min.
Szkoda Wam czasu na rozgrzewanie piekarnika, a macie ochotę na ciasto?
Odpowiedzią jest serowo-jabłkowe ciasto z patelni.
Robi się je nieporównywalnie szybciej od klasycznego ciasta z piekarnika,
a smakuje równie dobrze, więc na deser sprawdzi się idealnie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro