Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 30 minut

Ilość: patelnia o średnicy 20 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

2 jajka

50g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

120g skyru

70g mąki pszennej tortowej

70g mąki pszennej pełnoziarnistej

kilka kropel aromatu waniliowego

10g oleju kokosowego

100g chudego twarogu

50g obranego jabłka

5g cukru waniliowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgniatamy widelcem twaróg, a następnie łączymy go z cukrem waniliowym i drobno startym jabłkiem.

2. Ubijamy jajka na puszysto, po czym miksujemy je z erytrolem, skyrem, proszkiem do pieczenia, obiema mąkami, aromatem i olejem.

3. Przekładamy ciasto na natłuszczoną i rozgrzaną patelnię o średnicy 20cm. Wyrównujemy je i pokrywamy serkiem jabłkowym.

4. Smażymy ciasto na małym ogniu przez ok. 30 min.

Szkoda Wam czasu na rozgrzewanie piekarnika, a macie ochotę na ciasto?

Odpowiedzią jest serowo-jabłkowe ciasto z patelni.

Robi się je nieporównywalnie szybciej od klasycznego ciasta z piekarnika,
a smakuje równie dobrze, więc na deser sprawdzi się idealnie!

12/11/2021

Serowo-jabłkowe ciasto z patelni

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro