Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 2 porcje x 3 suflety
Składniki
150g chudego twarogu
150g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
40g mozzarelli
10 listków świeżej bazylii
sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ścieramy mozzarellę na tarce i odkładamy połowę na bok.
3. Drugą połowę blendujemy na gładką masę z pozostałymi składnikami.
4. Przelewamy masę do foremek na muffinki, posypujemy resztą sera i wstawiamy do piekarnika na 30 min.*
*Po wyjęciu z piekarnika suflety lekko opadną.
Potrzebowałam dzisiaj kolacji bogatej w białko, bo w ciągu dnia nie miałam zbyt dużo czasu na jedzenie.
Z pomocą przyszły mi aromatyczne serowe suflety bazyliowe.
Poza czasem zapiekania, suflety przygotowuje się błyskawicznie. Do tego, są mega wilgotne i naprawdę sycące,
więc z powodzeniem można je zabarać ze sobą do szkoły/pracy na drugie śniadanie.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro