Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 2 porcje x 3 suflety

 

 

Składniki

 

150g chudego twarogu

150g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

40g mozzarelli

10 listków świeżej bazylii

sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

2. Ścieramy mozzarellę na tarce i odkładamy połowę na bok.

3. Drugą połowę blendujemy na gładką masę z pozostałymi składnikami.

4. Przelewamy masę do foremek na muffinki, posypujemy resztą sera i wstawiamy do piekarnika na 30 min.*

 

*Po wyjęciu z piekarnika suflety lekko opadną.

Potrzebowałam dzisiaj kolacji bogatej w białko, bo w ciągu dnia nie miałam zbyt dużo czasu na jedzenie.
Z pomocą przyszły mi aromatyczne
serowe suflety bazyliowe.
Poza czasem zapiekania, suflety przygotowuje się błyskawicznie. Do tego, są mega wilgotne i naprawdę sycące,
więc z powodzeniem można je zabarać ze sobą do szkoły/pracy na drugie śniadanie.

30/03/2020

Serowe suflety bazyliowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro