Czas przygotowania: 15 minut

Czas gotowania: 2 x 5 minut

Ilość: 3 porcje x 10 knedli

 

 

Składniki

 

450g chudego twarogu

60g mąki kukurydzianej

20g mąki ziemniaczanej

1 jajko

10g erytrolu

10g cukru waniliowego

30g borówek

1,5l wody

100g ricotty

 

 

Wykonanie

 

1. Z twarogu, obu mąk, jajka, erytrolu i cukru zagniatamy jednolite ciasto.

2. Zagotowujemy w garnku wodę.

3. Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, w ich środku umieszczamy borówkę i dokładnie oblepiamy ciastem.

4. Gdy woda zacznie wrzeć, wykładamy na nią połowę knedli i g0tujemy je przez 4 min. od momentu wypłynięcia.

5. Powtarzamy czynność z drugą partią knedli.

Knedle z owocami jadłam nieraz, ale serowe knedle z borówką są dla mnie prawdziwym odkryciem.

Stanowią żywy dowód na to, że dania bezmięsne też potraffią być bardzo sycące!

Twarogowe knedle to idealny pomysł na słodki, a zarazem wartościowy i niskotłuszczowy posiłek.

Obiecuję Wam, że posmakuje nie tylko dzieciom :)

28/12/2020

Serowe knedle z borówką

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro