Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 2 x 5 minut
Ilość: 3 porcje x 10 knedli
Składniki
450g chudego twarogu
60g mąki kukurydzianej
20g mąki ziemniaczanej
1 jajko
10g erytrolu
10g cukru waniliowego
30g borówek
1,5l wody
100g ricotty
Wykonanie
1. Z twarogu, obu mąk, jajka, erytrolu i cukru zagniatamy jednolite ciasto.
2. Zagotowujemy w garnku wodę.
3. Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, w ich środku umieszczamy borówkę i dokładnie oblepiamy ciastem.
4. Gdy woda zacznie wrzeć, wykładamy na nią połowę knedli i g0tujemy je przez 4 min. od momentu wypłynięcia.
5. Powtarzamy czynność z drugą partią knedli.
Knedle z owocami jadłam nieraz, ale serowe knedle z borówką są dla mnie prawdziwym odkryciem.
Stanowią żywy dowód na to, że dania bezmięsne też potraffią być bardzo sycące!
Twarogowe knedle to idealny pomysł na słodki, a zarazem wartościowy i niskotłuszczowy posiłek.
Obiecuję Wam, że posmakuje nie tylko dzieciom :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro