Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 4 jagodzianki
Składniki
60g mąki owsianej (można zmielić płatki)
2 jajka
250g chudego twarogu
20g budyniu waniliowego
30g erytrolu
120g jagód
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Zagniatamy ręcznie gładkie ciasto z twarogu, jajek, mąki, 20g erytrolu i budyniu.
3. Formujemy 4 bułeczki, robimy w nich wgłębienia i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Łączymy jagody z pozostałym erytrolem i wypełniamy nim bułeczki.
5. Zapiekamy jagodzianki przez ok. 30 min.
Latem zrobiłam zapas jagód i teraz co jakiś czas wykorzystuję je do przygotowania słodkich pyszności.
Dzisiaj postawiałam na serowe jagodzianki - przepis prosty, ale bardzo smaczny i pełny białka.
To świetny pomysł na na wartościowy oraz zdrowy deser, który nie może nie smakować :)
W końcu kto z nas nie lubi jagodzianek? :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro