Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 4 jagodzianki

 

 

Składniki

 

60g mąki owsianej (można zmielić płatki)

2 jajka

250g chudego twarogu

20g budyniu waniliowego

30g erytrolu

120g jagód

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Zagniatamy ręcznie gładkie ciasto z twarogu, jajek, mąki, 20g erytrolu i budyniu.

3. Formujemy 4 bułeczki, robimy w nich wgłębienia i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Łączymy jagody z pozostałym erytrolem i wypełniamy nim bułeczki.

5. Zapiekamy jagodzianki przez ok. 30 min.

Latem zrobiłam zapas jagód i teraz co jakiś czas wykorzystuję je do przygotowania słodkich pyszności.

Dzisiaj postawiałam na serowe jagodzianki - przepis prosty, ale bardzo smaczny i pełny białka.

To świetny pomysł na na wartościowy oraz zdrowy deser, który nie może nie smakować :)

W końcu kto z nas nie lubi jagodzianek? :P

21/01/2021

Serowe jagodzianki

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro