Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 8 babeczek
Składniki
90g mąki kukurydzianej
300g truskawkowego serka homogenizowanego
1 op. budyniu śmietankowego bez cukru (40g)
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy serek z mąką, proszkiem budyniowym, jajkami i proszkiem do pieczenia.
3. Przelewamy ciasto do 8 foremek do babeczek.
4. Pieczemy przez 30 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Nie lubię, gdy ciasto biszkoptowe jest tłuste, ale z drugiej strony, lubię, gdy jest wilgotne.
Jakiś czas temu odkryłam, że można to pogodzić, dodając do ciasta ser. Świetnym przykładem takiego udanego połączenia są serowe babeczki truskawkowe. Można je przygotować w kilka minut, a resztę zrobi za nas piekarnik. Są przyjemnie wilgotne i mają mniej kalorii oraz więcej białka niż ich odpowiednik z dodatkiem oleju :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro