Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 8 babeczek

 

 

Składniki

 

90g mąki kukurydzianej

300g truskawkowego serka homogenizowanego

1 op. budyniu śmietankowego bez cukru (40g)

2 jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy serek z mąką, proszkiem budyniowym, jajkami i proszkiem do pieczenia.

3. Przelewamy ciasto do 8 foremek do babeczek.

4. Pieczemy przez 30 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.

Nie lubię, gdy ciasto biszkoptowe jest tłuste, ale z drugiej strony, lubię, gdy jest wilgotne.

Jakiś czas temu odkryłam, że można to pogodzić, dodając do ciasta ser. Świetnym przykładem takiego udanego połączenia są serowe babeczki truskawkowe. Można je przygotować w kilka minut, a resztę zrobi za nas piekarnik. Są przyjemnie wilgotne i mają mniej kalorii oraz więcej białka niż ich odpowiednik z dodatkiem oleju :)

18/02/2021

Serowe babeczki truskawkowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro