Czas przygotowania: 20 minut

Czas pieczenia:  60 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

40g mlecznej czekolady bez cukru

25g mąki owsianej/zmielonych płatków owsianych

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

2 jajka

80g erytrolu

1/2 łyżeczki aromatu waniliowego

1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)

150g wiśni (mogą być mrożone)

10g nasion chia

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Rozgniatamy widelcem banana z mąką owsianą. Powstałą masą wykładamy spód formy i zapiekamy przez 10 min. Studzimy.

3. Ubijamy pianę z białka i stopniowo (na małych obrotach miksera) dodajemy erytrol, mąkę ziemniaczaną, oba serki, aromat i żółtko.
4. Wylewamy masę na ostudzony spód i pieczemy przez 60 min.

5. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.

W końcu pojawiło się u mnie kolejne ciasto serowe!

Tym razem upiekłam sernik z wiśniowym dżemem chia i czekoladowym spodem.
Całość jest lekka i smaczna - tak, jak na fit seder przystało :)

A to wszystko bez użycia cukru, a więc zdrowo!

23/02/2021

Sernik z wiśniowym dżemem chia

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro