Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
40g mlecznej czekolady bez cukru
25g mąki owsianej/zmielonych płatków owsianych
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
80g erytrolu
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)
150g wiśni (mogą być mrożone)
10g nasion chia
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Rozgniatamy widelcem banana z mąką owsianą. Powstałą masą wykładamy spód formy i zapiekamy przez 10 min. Studzimy.
3. Ubijamy pianę z białka i stopniowo (na małych obrotach miksera) dodajemy erytrol, mąkę ziemniaczaną, oba serki, aromat i żółtko.
4. Wylewamy masę na ostudzony spód i pieczemy przez 60 min.
5. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
W końcu pojawiło się u mnie kolejne ciasto serowe!
Tym razem upiekłam sernik z wiśniowym dżemem chia i czekoladowym spodem.
Całość jest lekka i smaczna - tak, jak na fit seder przystało :)
A to wszystko bez użycia cukru, a więc zdrowo!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro