Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 70 minut
Ilość: 12 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)
Składniki
400g serka wiejskiego light
250g chudego twarogu
100 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
100 erytrolu
2 op. budyniu śmietankowego (2 x 40g)
40 płatków migdałów
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy przez kilka minut wszystkie składniki* (poza białkami).
3. Ubijamy pianę na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową.
4. Przekładamy całość do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy płatkami migdałów.
5. Pieczemy przez 70 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
*Najlepszy będzie do tego blender kielichowy, bo dokładnie rozetrze granulki serka wiejskiego.
Jak już wiecie, uwielbiam serek wiejski. Tylko sobie wybraźcie, jaka byłam szczęśliwa, gdy w moje ręce
wpadł przepis na sernik z serka wiejskiego! Bardzo szybko go wypróbowałam i ani trochę się nie zawiodłam.
Na pewno będę go przygotwywała, gdy tylko najdzie mnie ochota na coś słodkiego,
bo serniczek jest przepyszny, a przy okazji ma w sobie sporo białka. Takie smaczne 2 w 1 :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro