Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 70 minut

Ilość: 12 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)

 

 

Składniki

 

400g serka wiejskiego light

250g chudego twarogu

100 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

100 erytrolu

2 op. budyniu śmietankowego (2 x 40g)

40 płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy przez kilka minut wszystkie składniki* (poza białkami).

3. Ubijamy pianę na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową.

4. Przekładamy całość do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy płatkami migdałów.

5. Pieczemy przez 70 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.

 

*Najlepszy będzie do tego blender kielichowy, bo dokładnie rozetrze granulki serka wiejskiego.

Jak już wiecie, uwielbiam serek wiejski. Tylko sobie wybraźcie, jaka byłam szczęśliwa, gdy w moje ręce
wpadł przepis na
sernik z serka wiejskiego! Bardzo szybko go wypróbowałam i ani trochę się nie zawiodłam.
Na pewno będę go przygotwywała, gdy tylko najdzie mnie ochota na coś słodkiego,
bo serniczek jest przepyszny, a przy okazji ma w sobie sporo białka. Takie smaczne 2 w 1 :)

14/02/2020

Sernik z serka wiejskiego

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro