Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
Warstwa serowa: Mus czekoladowy:
500g twarogu sernikowego (u mnie President) 80g gorzkiej czekolady bez cukru
2 jajka 100g mleka (u mnie 0,5%)
1/2 op. budyniu śmietankowego (20g) 20g czekoladowej odżywki białkowej
60g erytrolu 20g erytrolu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
3. Miksując na mniejszych obrotach, dodajemy do nich erytrol, ser, proszek budyniowy i żółtka.
4. Przelewamy ciasto do foremki i pieczemy przez 60 min. Studzimy je w piekarniku.
5. Przygotowujemy mus: rozpuszczamy mleko z czekoladą, erytrolem iodżywką białkową, a następnie studzimy powstałą masę.
6. Wykładamy ją na sernik i chłodzimy ciasto przez min. 2h.
I znowu zatęskniłam za sernikiem...
Tym razem postawiłam na klasyczny sernik z musem czekoladowym.
Jest to bardzo proste połączenie, które zawsze smakuje dobrze :)
Przetestujcie mój przepis i przekonajcie sami!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro