Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

Warstwa serowa:                                                      Mus czekoladowy:

500g twarogu sernikowego (u mnie President)         80g gorzkiej czekolady bez cukru

2 jajka                                                                                  100g mleka (u mnie 0,5%)

1/2 op. budyniu śmietankowego (20g)                         20g czekoladowej odżywki białkowej

60g erytrolu                                                                        20g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.

3. Miksując na mniejszych obrotach, dodajemy do nich erytrol, ser, proszek budyniowy i żółtka.

4. Przelewamy ciasto do foremki i pieczemy przez 60 min. Studzimy je w piekarniku.

5. Przygotowujemy mus: rozpuszczamy mleko z czekoladą, erytrolem iodżywką białkową, a następnie studzimy powstałą masę.

6. Wykładamy ją na sernik i chłodzimy ciasto przez min. 2h.

I znowu zatęskniłam za sernikiem...
Tym razem postawiłam na klasyczny
sernik z musem czekoladowym.

Jest to bardzo proste połączenie, które zawsze smakuje dobrze :)

Przetestujcie mój przepis i przekonajcie sami!

21/09/2020

Sernik z musem czekoladowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro