Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Ilość: 10 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)

 

 

Składniki

 

20g mąki kokosowej

5g kakao

10g masła migdałowego

2 jajka

350g twarogu sernikowego

150g waniliowego serka wysokobiałkowego (u mnie Valio)                          

30g erytrolu

1 op. cukru waniliowego (12g)                                          

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

15g orzechów włoskich

                  

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Łączymy mąkę z kakao i masłem orzechowym, a następnie wylepiamy powstałą masą dno foremki.

3. Miksujemy jajka na puszystą masę i na mniejszych obrotach miksera dodajemy kolejno erytrol, cukier waniliowy, proszek budyniowy, ser i serek waniliowy.

4. Przelewamy masę serową na wcześniej przygotowany spód i posypujemy ją drobno pokruszonymi orzechami włoskimi.

5. Pieczemy sernik przez 1h, po czym studzimy go w lekko uchylonym piekarniku.

O sernikach mogłabym już chyba napisać książkę, ale nic nie poradzę na to,
że tak bardzo je lubię i ciągle wpadam na kolejne pomysły na serowe wypieki.
Tym razem padło na
waniliowy sernik z orzechową posypką na pysznym migdałowo-kokosowym spodzie.

No bo jak tu wypić kawę bez ciasta, no jak? :P

11/08/2021

Sernik waniliowy z orzechową posypką

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro