Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: 10 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)
Składniki
20g mąki kokosowej
5g kakao
10g masła migdałowego
2 jajka
350g twarogu sernikowego
150g waniliowego serka wysokobiałkowego (u mnie Valio)
30g erytrolu
1 op. cukru waniliowego (12g)
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
15g orzechów włoskich
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Łączymy mąkę z kakao i masłem orzechowym, a następnie wylepiamy powstałą masą dno foremki.
3. Miksujemy jajka na puszystą masę i na mniejszych obrotach miksera dodajemy kolejno erytrol, cukier waniliowy, proszek budyniowy, ser i serek waniliowy.
4. Przelewamy masę serową na wcześniej przygotowany spód i posypujemy ją drobno pokruszonymi orzechami włoskimi.
5. Pieczemy sernik przez 1h, po czym studzimy go w lekko uchylonym piekarniku.
O sernikach mogłabym już chyba napisać książkę, ale nic nie poradzę na to,
że tak bardzo je lubię i ciągle wpadam na kolejne pomysły na serowe wypieki.
Tym razem padło na waniliowy sernik z orzechową posypką na pysznym migdałowo-kokosowym spodzie.
No bo jak tu wypić kawę bez ciasta, no jak? :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro