Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 1 godzina
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
1 op. budyniu śmietankowego bez cukru (40g)
60g + 40g erytrolu
100g + 2o0g truskawek
2 łodygi rabarbaru
20g żelatyny
75ml wody
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy twaróg z jajkami, budyniem, 60g erytrolu i zblendowanymi 100g truskawek.
3. Przelewamy masę do formy i pieczemy przez 15 min., po czym zmniejszamy temperaturę do 140°C i pieczemy przez kolejne 45 min.
4. Studzimy sernik w piekarniku, a w międzyczasie rozpuszczamy żelatynę we wrzątku.
5. Blendujemy ją z pozostałymi truskawkami, rabarbarem i resztą erytrolu.
6. Gdy galarteka zacznie tężeć, wylewamy ją na zimny sernik i chłodzimy całość przez min. 2h.
Sernik truskawkowy z owocową galaretką to dla mnie kwintesencja wczesnego lata!
Czy może być coś pyszniejszego, niż kremowy, lekki sernik pokryty pyszną, truskawkowo-rabarbarową galaretką?
Odpowiedź jest chyba oczywista, dlatego jeśli szukacie pomysłu na idealny letni deser,
to na tym przepisie na pewno się nie zawiedziecie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro