Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (jeśli macie większą torownicę, wystarczy użyć 2x więcej składników)
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
40g mąki ziemniaczanej
40g erytrolu
100g masła orzechowego (u mnie Go On)
100g gotowej masy kajmakowej
25g prażonych orzechów ziemnych bez soli
50g gorzkiej czekolady (u mnie 70%)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy na gładką masę twaróg z jajkami, erytrolem, mąką i masłem orzechowym.
3. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy przez 30 min. Zmniejszamy temperaturę do 160°C i pieczemy przez kolejne 30 min.
4. Studzimy ciasto w piekarniku. Po całkowitym wystygnięciu wykładamy na wierzch kajmak wymieszany z orzechami.
5. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i wylewamy na sernik.
6. Chłodzimy przed podaniem przez ok. 3h.
Gdybym mogła wybrać ze słodyczy jedną rzecz i jeść ją bezkarnie bez ograniczeń, bez zastanowienia wybrałabym Snickersa. Niestety można tylko pomarzyć, więc kombinuję, jak mogę i w ramach weekendowej rozpusty przygotowałam sernik Snickers. Nadal ma sporo kalorii, ale sama masa serowa nie jest ani tłusta, ani słodka.
Winowającą jest snickersowa polewa, ale przecież raz na jakiś czas można zaszaleć :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro