Czas przygotowania: 25 minut

Czas pieczenia: 45 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

3 jajka

40g erytrolu

80g ryżu basmati

10g wiórków kokosowych

200g czereśni

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Gotujemy ryż, aż będzie prawie miękki.

3. Miksujemy twaróg z jajakiem, erytrolem, mąką i wiórkami. Mieszamy łyżką z ryżem i przekładamy masę do tortownicy.

4. Drylujemy czereśnie i dzielimy je na połówki. Układamy na wierzchu sernika.

5. Pieczemy przez 45 min.

Ach, jak ja lubię serniczki! :)

Przejrzałam już chyba kilkadziesiąt przepisów na serniki, ale jak zawsze udało mi się znaleźć coś nowego
do wypróbowania.
Sernik ryżowy wyszedł puszysty i smaczny, a do tego jest mega pożywny,
więc oprócz deseru, chętnie zjem go sobie również na śniadanie :)

21/06/2020

Sernik ryżowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro