Czas przygotowania: 25 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
3 jajka
40g erytrolu
80g ryżu basmati
10g wiórków kokosowych
200g czereśni
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Gotujemy ryż, aż będzie prawie miękki.
3. Miksujemy twaróg z jajakiem, erytrolem, mąką i wiórkami. Mieszamy łyżką z ryżem i przekładamy masę do tortownicy.
4. Drylujemy czereśnie i dzielimy je na połówki. Układamy na wierzchu sernika.
5. Pieczemy przez 45 min.
Ach, jak ja lubię serniczki! :)
Przejrzałam już chyba kilkadziesiąt przepisów na serniki, ale jak zawsze udało mi się znaleźć coś nowego
do wypróbowania. Sernik ryżowy wyszedł puszysty i smaczny, a do tego jest mega pożywny,
więc oprócz deseru, chętnie zjem go sobie również na śniadanie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro