Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 1,5 godziny
Ilość: 8 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)
Składniki
500g twarogu sernikowego
60g + 25g erytrolu
1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)
2 większe jajka
1 białko
10g kremu pistacjowego
15g obranych pistacji
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy twaróg z 1 jajkiem, 1 żółtkiem, budyniem i 60g erytrolu.
3. Przelewamy masę do formy i pieczemy przez 15 min., po czym zmniejszamy temperaturę do 150°C i pieczemy przez kolejne 45 min.
4. Ubijamy pozostałe na białka na sztywno z 25g erytrolu i kremem pistacjowym.
5. Wykładamy bezę na gorący sernik, po czym posypujemy ją pokruszonymi tłuczkiem pistacjami i zapiekamy przez kolejne 30 min.
Tydzień bez sernika to tydzień stracony! Dlatego właśnie przygotowałam sernik pod pistacjową pierzynką,
który smakuje jak marzenie :) Do jego upichcenia wykorzystałam krem pistacjowy przywieziony
z Sycylii, więc dla mnie ten przepis (poza świetnym smakiem) dodatkowo przywołał miłe wspomnienia...
A wyszedł mi pysznie, więc mam nadzieję, że również go pokochacie :D
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro