Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

40g wafli ryżowych oblanych gorzką czekoladą (u mnie 2,5 wafla)

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

2 mniejsze jajka

białko z 1 jajka

55g erytrolu

10g cukru waniliowego

1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)

40g borówek

40g malin

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2.Tniemy wafle ryżowe na mniejsze części i wykładamy nimi (czekoladą do góry) dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Ubijamy jajka i białko na puszystą masę, a następnie miksujemy je na mniejszych obrotach z erytrolem, cukrem, budyniem i serem.

4. Przelewamy masę serową na waflowy spód i dekorujemy owocami.

5. Pieczemy sernik przez 60 min., po czym studzimy go w lekko uchylonym piekarniku.

Jak ja dawno nie jadłam sernika!

Postanowiłam więc nadrobić zaległości i wypróbowałam pomysł,
na który wpadłam już jakiś czas temu - upiekłam
sernik na waflach ryżowych.

Był to strzał w dziesiątkę, bo sernik na takim spodzie wyszedł nie tylko pyszny, ale też lekki :)

02/08/2021

Sernik na waflach ryżowych

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro