Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
40g wafli ryżowych oblanych gorzką czekoladą (u mnie 2,5 wafla)
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 mniejsze jajka
białko z 1 jajka
55g erytrolu
10g cukru waniliowego
1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20g)
40g borówek
40g malin
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2.Tniemy wafle ryżowe na mniejsze części i wykładamy nimi (czekoladą do góry) dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Ubijamy jajka i białko na puszystą masę, a następnie miksujemy je na mniejszych obrotach z erytrolem, cukrem, budyniem i serem.
4. Przelewamy masę serową na waflowy spód i dekorujemy owocami.
5. Pieczemy sernik przez 60 min., po czym studzimy go w lekko uchylonym piekarniku.
Jak ja dawno nie jadłam sernika!
Postanowiłam więc nadrobić zaległości i wypróbowałam pomysł,
na który wpadłam już jakiś czas temu - upiekłam sernik na waflach ryżowych.
Był to strzał w dziesiątkę, bo sernik na takim spodzie wyszedł nie tylko pyszny, ale też lekki :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro