Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: blaszka 25 x 25 cm (16 kawałków)

 

 

Składniki

 

250g ricotty

250g twarogu sernikowego (u mnie President)

40g mąki ziemniaczanej

140g erytrolu

3 jajka

200g mleczka kokosowego

1 galaretka truskawkowa (77g)

350g truskawek (mogą być mrożone)

300g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy sery z jajkami, mąką, mleczkiem kokosowym i 100g erytrolu.
3. Przelewamy masę do foremki i pieczemy 30 min. Studzimy w piekarniku.

4. Rozpuszczamy galaretkę i resztę erytrolu w 350ml wody. Blendujemy z rozmrożonymi/świeżymi truskawkami.

5. Gdy masa zacznie tężeć, wylewamy ją na zimny sernik i chłodzimy do całkowitego stężenia przez ok. 2h.

21/03/2020

Sernik kokosowy z truskawkową pianką

Ostatnio jestem w sernikowym szale, więc przepis
na
sernik kokosowy z truskawkową pianką nie powinien nikogo zdziwić :)
Serniczek jest bardzo lekki i puszysty, a do tego ma naprawdę mało kalorii.
I dobrze, bo jestem pewna, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie... 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro