Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (jeśli macie większą torownicę, wystarczy użyć 2x więcej składników)
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
1/2 puszki masy kajmakowej (200g)
2 duże jajka
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g)
40g mąki ziemniaczanej
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pozostałe składniki miksujemy przez kilka minut.
3. Dodajemy do masy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką.
4. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy przez 30 min. Zmniejszamy temperaturę do 160°C i pieczemy przez kolejne 30 min.
5. Studzimy ciasto w piekarniku.
Czas na kolejny sernik!
Tym razem padło na sernik kajmakowy - przyjemnie puszysty i wilgotny.
Nie napracowałam się też przy nim za bardzo - po zmiksowaniu wszystkich składników wstawiłam
całość do piekarnika i po godzinie dostałam pyszny wysokobiałkowy deser.
Czas na kolejny sernik!
Tym razem padło na sernik kajmakowy wg przepisu mojej mamy - przyjemnie puszysty i wilgotny.
Nie napracowałam się też przy nim za bardzo - po zmiksowaniu wszystkich składników wstawiłam
całość do piekarnika i po godzinie dostałam pyszny wysokobiałkowy deser.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro