Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (jeśli macie większą torownicę, wystarczy użyć 2x więcej składników)

 

 

Składniki

 

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

1/2 puszki masy kajmakowej (200g)

2 duże jajka

1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g)

40g mąki ziemniaczanej

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pozostałe składniki miksujemy przez kilka minut.

3. Dodajemy do masy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką.

4. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy przez 30 min. Zmniejszamy temperaturę do 160°C i pieczemy przez kolejne 30 min.

5. Studzimy ciasto w piekarniku.

Czas na kolejny sernik!

Tym razem padło na sernik kajmakowy - przyjemnie puszysty i wilgotny.

Nie napracowałam się też przy nim za bardzo - po zmiksowaniu wszystkich składników wstawiłam
całość do piekarnika i po godzinie dostałam pyszny wysokobiałkowy deser.

20/03/2020

Sernik kajmakowy

Czas na kolejny sernik!

Tym razem padło na sernik kajmakowy wg przepisu mojej mamy - przyjemnie puszysty i wilgotny.

Nie napracowałam się też przy nim za bardzo - po zmiksowaniu wszystkich składników wstawiłam
całość do piekarnika i po godzinie dostałam pyszny wysokobiałkowy deser.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro