Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
350g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
1 op. budyniu śmietankowego
40g erytrolu
200g malin (mogą być mrożone)
1 op. przezroczystej galaretki
250ml wody
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy jogurt z jajkami, budyniem i erytrolem.
3. Przelewamy masę do formy i pieczemy przez 25 min., po czym zmniejszamy temperaturę do 160°C i pieczemy przez kolejne 25 min.
4. Studzimy sernik w piekarniku, a w międzyczasie rozpuszczamy galaretkę we wrzątku.
5. Blendujemy galaretkę z rozmrożonymi wcześniej malinami i wstawiamy do lodówki.
6. Gdy galarteka zacznie tężeć, wylewamy ją na zimny sernik i chłodzimy całość przez min. 3h.
Sernik jogurtowy z musem malinowym świetnie się prezentuje,
a do tego ma tak mało kalorii, że nie trzeba poprzestawać na jednym kawałku :)
Jego przygotowanie nie jest czasochłonne - wystarczy odrobina cierpliwości,
a zdrowe i dietetyczne ciasto na pewno poprawi Wam humor!
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro