Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 50 minut

Czas chłodzenia: 3 godziny

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

350g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

1 op. budyniu śmietankowego

40g erytrolu

200g malin (mogą być mrożone)

1 op. przezroczystej galaretki

250ml wody

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy jogurt z jajkami, budyniem i erytrolem.
3. Przelewamy masę do formy i pieczemy przez 25 min., po czym zmniejszamy temperaturę do 
160°C i pieczemy przez kolejne 25 min.

4. Studzimy sernik w piekarniku, a w międzyczasie rozpuszczamy galaretkę we wrzątku.

5. Blendujemy galaretkę z rozmrożonymi wcześniej malinami i wstawiamy do lodówki.

6. Gdy galarteka zacznie tężeć, wylewamy ją na zimny sernik i chłodzimy całość przez min. 3h.

Sernik jogurtowy z musem malinowym świetnie się prezentuje,
a do tego ma tak mało kalorii, że nie trzeba poprzestawać na jednym kawałku :)
Jego przygotowanie nie jest czasochłonne - wystarczy odrobina cierpliwości,
a zdrowe i dietetyczne ciasto na pewno poprawi Wam humor!

06/04/2020

Sernik jogurtowy z malinową galaretką

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro