Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
60g erytrolu
100g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)
6 herbatników kakaowych
40g mąki ziemniaczanej
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy jajka na puszysto i dodajemy do nich porcje erytrolu, a następnie twarogu.
3. Dzielimy masę serową na 2 części - jedną z nich łączymy z puree dyniowym, a drugą z drobno pokruszonymi herbatnikami.
4. Niedbale przekładamy do foremki 1/2 masy ciasteczkowej, na to wylewamy 1/2 masy dyniowej, a następnie powtarzamy czynność z resztą obu mas. Niedbale robimy wzory długa wykałaczką łącząc oba kolory ciasta.
5. Pieczemy sernik przez 60 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Do sernika dyniowo-ciasteczkowego podchodziłam już kilka razy,
ale zawsze zmieniałam koncepcję w ostatniej chwili i już wiem, że to był wielki błąd!
Takie ciacho nie tylko kusi kolorami, ale jest też smaczne i mega słodkie, a to wszystko bez grama cukru.
Warto więc zapisać sobie taki sprawdzony przepis - kiedy go przetestujecie, to zrozumiecie dlaczego :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro