Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia:  60 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

2 jajka

60g erytrolu

100g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)

6 herbatników kakaowych

40g mąki ziemniaczanej

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy jajka na puszysto i dodajemy do nich porcje erytrolu, a następnie twarogu.

3. Dzielimy masę serową na 2 części - jedną z nich łączymy z puree dyniowym, a drugą z drobno pokruszonymi herbatnikami.
4. Niedbale przekładamy do foremki 1/2 masy ciasteczkowej, na to wylewamy 1/2 masy dyniowej, a następnie powtarzamy czynność z resztą obu mas. Niedbale robimy wzory długa wykałaczką łącząc oba kolory ciasta.

5. Pieczemy sernik przez 60 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.

17/04/2021

Sernik dyniowo-ciasteczkowy

Do sernika dyniowo-ciasteczkowego podchodziłam już kilka razy,
ale zawsze zmieniałam koncepcję w ostatniej chwili i już wiem, że to był wielki błąd!

Takie ciacho nie tylko kusi kolorami, ale jest też smaczne i mega słodkie, a to wszystko bez grama cukru.

Warto więc zapisać sobie taki sprawdzony przepis - kiedy go przetestujecie, to zrozumiecie dlaczego :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro