Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość: 12 serniczków
Składniki
500 twarogu sernikowego (u mnie President)
1 większe jajko
1 białko z większego jajka
50g erytrolu
10g cukru waniliowego
kilka kropli aromatu waniliowego
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
20g ryżu preparowanego
100g winogron
20g amarantusa preparowanego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy jajko z białkiem na puszystą masę, a potem stopniowo dodajemy erytrol, cukier waniliowy, proszek budyniowy, aromat i ser.
3. Na dnie foremek układamy ryż preparowany i pokrywamy go masą serową.
4. Dekorujemy babeczki winogronami i amarantusem preparowanym.
5. Pieczemy serniczki przez ok. 45 min. Studzimy je w lekko uchylonym piekarniku.
Zatęskniłam za serowymi wypiekami, dlatego sprawiłam sobie serniczki z winogronem na ryżowym spodzie.
To banalnie prosty pomysł na efektowny deser! W końcu połączenie preparowanego ryżu
z puszystą masą serową udekorowaną winogronami brzmi pysznie :)
A do tego, jedna taka babeczka ma tylko 67 kcal!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro