Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 45 minut

Ilość: 12 serniczków

 

 

Składniki

 

500 twarogu sernikowego (u mnie President)

1 większe jajko

1 białko z większego jajka

50g erytrolu

10g cukru waniliowego

kilka kropli aromatu waniliowego

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

20g ryżu preparowanego

100g winogron

20g amarantusa preparowanego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

2. Ubijamy jajko z białkiem na puszystą masę, a potem stopniowo dodajemy erytrol, cukier waniliowy, proszek budyniowy, aromat i ser.

3. Na dnie foremek układamy ryż preparowany i pokrywamy go masą serową.

4. Dekorujemy babeczki winogronami i amarantusem preparowanym.

5. Pieczemy serniczki przez ok. 45 min. Studzimy je w lekko uchylonym piekarniku.

Zatęskniłam za serowymi wypiekami, dlatego sprawiłam sobie serniczki z winogronem na ryżowym spodzie.

To banalnie prosty pomysł na efektowny deser! W końcu połączenie preparowanego ryżu
z puszystą masą serową udekorowaną winogronami brzmi pysznie :)

A do tego, jedna taka babeczka ma tylko 67 kcal!

05/10/2021

Serniczki z winogronem na ryżowym spodzie

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro