Czas przygotowania: 20 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 10 serniczków

 

 

Składniki

 

15og mąki ryżowej

70g erytrolu

2 jajka

20g kakao

20g oleju kokosowego

200g twarogu sernikowego (u mnie President)

150g ricotty

10g erytrolu

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

120g brzoskwiń (mogą być z puszki)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Zagniatamy ciasto z mąki, 50g erytrolu, 1 jajka, kakao i oleju. Wylepiamy nim boki foremek do babeczek.

3. Ubijamy drugie jajko z 20g erytrolu, serami i budyniem. Wypełniamy masą czekoladowe kubeczki.

4. Kroimy brzoskwinie w kostkę i układamy na masie serowej.

5. Pieczemy serniczki przez 20 min.

Zazwyczaj przygotowuję serniki bez spodów,
ale dla
serniczków z brzoskiwnią na kakaowym spodzie zrobiłam wyjątek.
Czekoladowy kubeczek nie tylko cieszy oko (pierwsi testerzy tych babeczek myśleli,
że to silikonowa foremka:P), ale też podniebienie. Koniecznie musicie ich spróbować!

10/05/2020

Serniczki z brzoskwinią na kakaowym spodzie

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro