Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 10 serniczków
Składniki
15og mąki ryżowej
70g erytrolu
2 jajka
20g kakao
20g oleju kokosowego
200g twarogu sernikowego (u mnie President)
150g ricotty
10g erytrolu
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
120g brzoskwiń (mogą być z puszki)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Zagniatamy ciasto z mąki, 50g erytrolu, 1 jajka, kakao i oleju. Wylepiamy nim boki foremek do babeczek.
3. Ubijamy drugie jajko z 20g erytrolu, serami i budyniem. Wypełniamy masą czekoladowe kubeczki.
4. Kroimy brzoskwinie w kostkę i układamy na masie serowej.
5. Pieczemy serniczki przez 20 min.
Zazwyczaj przygotowuję serniki bez spodów,
ale dla serniczków z brzoskiwnią na kakaowym spodzie zrobiłam wyjątek.
Czekoladowy kubeczek nie tylko cieszy oko (pierwsi testerzy tych babeczek myśleli,
że to silikonowa foremka:P), ale też podniebienie. Koniecznie musicie ich spróbować!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro