Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 10 serniczków
Składniki
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
40g erytrolu
1/2 op. budyniu waniliowego (20g)
100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 arkusz ciasta filo (ok. 45g)
owoce do dekoracji
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Z ciasta wykrawamy 20 kółek* i wykładamy nimi foremki - po 2 kółka na 1 foremkę.
3. Miksujemy twaróg z jajkami, erytrolem, jogurtem i budyniem. Przelewamy do foremek wyłozoncyh ciastem.
4. Na każdym serniczku układamy owoce.
5. Pieczemy przez 30 min.
* Można użyć wykrawacza do pierogó.
Od jakiegoś czasu miałam ochotę na sernik z ciastem francuskim, ale szukałam mniej tłustej alternatywy dla tego ciasta. Poszukałam i znalazłam - bezłuszczowe ciasto filo sprawdzi się tutaj idelanie. Tak więc przygotowałam serniczki w cieście filo - są proste w przygotowniau, smaczne i mają niewiele kalorii - w sam raz na deser!
A chrupiące brzegi macie w gratisie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro