Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 10 serniczków

 

 

Składniki

 

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

2 jajka

40g erytrolu

1/2 op. budyniu waniliowego (20g)

100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 arkusz ciasta filo (ok. 45g)

owoce do dekoracji

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Z ciasta wykrawamy 20 kółek* i wykładamy nimi foremki - po 2 kółka na 1 foremkę.

3. Miksujemy twaróg z jajkami, erytrolem, jogurtem i budyniem. Przelewamy do foremek wyłozoncyh ciastem.

4. Na każdym serniczku układamy owoce.

5. Pieczemy przez 30 min.

 

* Można użyć wykrawacza do pierogó.

Od jakiegoś czasu miałam ochotę na sernik z ciastem francuskim, ale szukałam mniej tłustej alternatywy dla tego ciasta. Poszukałam i znalazłam - bezłuszczowe ciasto filo sprawdzi się tutaj idelanie. Tak więc przygotowałam serniczki w cieście filo - są proste w przygotowniau, smaczne i mają niewiele kalorii - w sam raz na deser!

A chrupiące brzegi macie w gratisie :)

07/04/2020

Serniczki w cieście filo

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro