Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 12 serniczków
Składniki
500 twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
60g erytrolu
1/2 op. budyniu karmelowego bez cukru (20g)
360g jogurtu wysokobiałkowego
60g masła orzechowego (u mnie Go One)
40g orzechów ziemnych
20g mlecznej czekolady bez cukru
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy jajka na puszystą masę, a potem stopniowo dodajemy erytrol, proszek budyniowy i ser.
3. Przekładamy masę do 12 foremek i pieczemy serniczki przez ok. 30 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
4. W międzyczasie, łączymy jogurt z masłem orzechowym i kładziemy go w zagłębienia serniczków.
5. Na wierzchu każdego serniczka kładziemy kilka orzechów i polewamy całość czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej/mikrofalówce.
Ostatnio zakochałam się w mini serniczkach - nie tylko dlatego, że są pyszne, a głównie dlatego, że wyglądają mega apetycznie, a jak wiemy, większość z nas je oczami :) Poznajcie moje najnowsze serowe odkrycie
- serniczki snickersowe. Są kremowe, lekkie i stanowią idealne połączenie orzeszków ziemnych z karmelem....
A to wszystko z bardzo dobrym makro i przy niewielkim nakładzie pracy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro