Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 12 serniczków

 

 

Składniki

 

500 twarogu sernikowego (u mnie President)

2 jajka

60g erytrolu

1/2 op. budyniu karmelowego bez cukru (20g)

360g jogurtu wysokobiałkowego

60g masła orzechowego (u mnie Go One)

40g orzechów ziemnych

20g mlecznej czekolady bez cukru

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

2. Ubijamy jajka na puszystą masę, a potem stopniowo dodajemy erytrol, proszek budyniowy i ser.

3. Przekładamy masę do 12 foremek i pieczemy serniczki przez ok. 30 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.

4. W międzyczasie, łączymy jogurt z masłem orzechowym i kładziemy go w zagłębienia serniczków. 

5. Na wierzchu każdego serniczka kładziemy kilka orzechów i polewamy całość czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej/mikrofalówce.

Ostatnio zakochałam się w mini serniczkach - nie tylko dlatego, że są pyszne, a głównie dlatego, że wyglądają mega apetycznie, a jak wiemy, większość z nas je oczami :) Poznajcie moje najnowsze serowe odkrycie
-
serniczki snickersowe. Są kremowe, lekkie i stanowią idealne połączenie orzeszków ziemnych z karmelem....

A to wszystko z bardzo dobrym makro i przy niewielkim nakładzie pracy :)

09/03/2021

Serniczki snickersowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro