Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 4 serniczki
Składniki
400g skyru waniliowego (u mnie Pilos)
2 jajka
10g śmietankowego budyniu waniliowego bez cukru
kilka kropli aromatu waniliowego
60g kremu czekoladowego (u mnie Hazelnut NUTLOVE)
20g orzechów laskowych
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy jajka na puszystą masę, a potem stopniowo dodajemy skyr, proszek budyniowy, aromat i krem czekoladowy.
3. Przekładamy masę do 4 mniejszych kokilek, dekorujemy pokrojonymi orzechami i pieczemy przez ok. 30 min.
Kto z nas nie wie, jak smakuje Nutella? No dobra, to było pytanie retoryczne :P
Każdy dobrze zna smak tego pysznego kremu, który niestety do najzdrowszych nie należy :(
Obecnie na rynku jest jednak już wiele kremów o podobnym smaku i duuużo lepszym składzie.
To właśnie jeden z nich wykorzystałam do przygotowania nieziemsko dobrych serniczków o smaku Nutelli.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro